liliommenyasszonyiruha
liliommenyasszonyiruha
Menü
     
Itt szép ékszereket vásárolhatsz:)
     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
háttárzene
     
10 dolog amiről az esküvő előtt beszélni kell

1. Értékek Fontos dolog, hogy az értékrendetek összeegyeztethető legyen. Ez nem azt jelenti, hogy teljesen megegyezőnek kell lennie, de fontos, hogy a lényegi dolgokban ne különbözzön. A különbözőségek, pedig áthidalhatóak legyenek. A család egy egységként működik a világ felé, így, ha a fontos kérdésekben nem egyeznek meg a felek, akkor azzal a család működtetése lehetetlenné válik. Beszélgessetek arról, hogy mi a legfontosabb és mi az, ami nem játszik fontos szerepet az erkölcsi gondolkodásotokban! 

2. Vallás  Az értékek közül a vallási értékeknek kiemelt jelentősége van. Ahogyan a világról gondolkodom, az meghatározza, hogy hogyan élem az életem. Ha valaki hívő, akkor az értékrendjében ennek elsődleges szerep jut. Ebből a szempontból sem az a fontos, hogy azonos legyen a gondolkodásotok, de a nagy különbségek ezen a területen rengeteg mindennapi nézeteltéréshez vezethetnek. Gondoljunk csak az ünnepekre. Más a karácsony annak, aki Isten fiának születését ünnepli, más annak, aki a Szeretet ünnepét és más annak, akinek csak egy kötelező ajándékozási rítus.

3. Célok és Álmok Mindenkinek vannak céljai, de ezek nagyon különbözőek. A fontos, hogy a párnak tulajdonképpen a kettejük céljaiból egy közös listát kell létrehozni. Ez persze rengeteg kompromisszummal és lemondással jár, de sokat is kapunk érte. Mindenkinek magának kell végiggondolnia, hogy mi az, amiről lemond a házasság működése érdekében és mi az, amiről nem tud, vagy nem akar lemondani. A fontos, hogy erről beszéljetek, hiszen szinte akna a házasság alatt, amikor két összeegyeztethetetlen cél van jelen, de ezek nem kimondottak. Ha egyikőtök családi házra és átlagos életre vágyik, míg a másik inkább világot látna és kalandokra vágyik, akkor még a házasság megkötése előtt kell végiggondolni, hogy lehetséges-e a kettő közti kompromisszum vagy hajlandó-e az egyik feladni a másikért az elképzelését. A legfontosabb: Ne gondoljátok, hogy ez majd magától elrendeződik! Nem fog, a közös élethez közös tervek kellenek!

4. Gyerekek és gyereknevelés Megdöbbentő, hogy milyen sok házasság jön létre úgy, hogy a pár még csak arról sem beszél, hogy hány gyermeket szeretne. Természetesen ebben az esetben sem katasztrófa, ha nem ugyanazt akarjátok, főleg, hogy gyakran az első gyermek megszületése után megváltozik  a szülők véleménye, hiszen más az, amikor valóban megéljük milyen szülőnek lenni. Ha nagyon nagy a különbség azonban a vágyott gyermekszámban vagy a gyermekekről való hozzáállásban, akkor nem biztos, hogy a házasság működni fog. Ne felejtsd el, hogy a házaspár legfőbb és leghosszabb közös feladata a gyermekek felnevelése, ha erről már a kezdeteknél máshogy gondolkodtok, akkor vajon hogyan fog működni a gyakorlatban? Amikor értékekről vagy vallásról beszélünk, akkor is fontos szempont a gyermek. Gondold végig, ha a gyermeked ugyanúgy gondolkodna ezekről, mint a párod, akkor mit gondolnál? Hiszen mindenki arra neveli a gyermeket, amiben hisz, legyen az egy hasznos szokás vagy egy érték elsődlegessége, ha nem tetszene, amire párod nevelné a gyermeked, akkor vajon hogyan fogjátok szülőpárként közösen nevelni a gyerekeket.

5. Pénz A pénznek fontos a szerepe a mindennapokban, sok dolgot határoz meg, hogyan gondolkodunk róla. Mennyire fontosak az anyagiak vagy mennyire másodlagosak más értékek mellett? Milyen életszínvonal az, ami a közös cél, mikor érezzük magunkat gazdagnak? Van, akinek életcélja, hogy gazdag legyen, van, aki a megélhetéssel elégedett. Ha az egyik fél az együtt töltött időt tartja fontosnak, míg a másik, hogy mindent meg tudjon venni a gyermekeknek, akkor nem lesznek elégedettek egymás szülői teljesítményével, hiszen saját elvárásaik fényében vizsgálják egymást. A legfontosabb a pénz kapcsán is, hogy legyünk tisztában a másik gondolkodásával és azt gondoljuk végig, hogy ha a véleménye később sem közeledik a mi véleményünkhöz, akkor is együtt tudunk-e vele működni egy életen át!

6. Elvárások Az egyik leginkább kényes téma, az egymás iránti elvárások témája. Hiszen másképpen működik egy szerelmespár, mint egy házaspár vagy egy szülőpár. Ha nem beszélünk arról mit várunk egymástól a későbbiekben, akkor kellemetlen meglepetések érhetnek minket. A női és férfi közti munkamegosztásról való gondolkodás, az anya és az apa szerepe, a család döntési mechanizmusa vagy akár a másik szokásaira vonatkozó elvárásokról való beszélgetés sokat segít abban, hogy megismerjük a párunk gondolkodását. Ne házasodjon, aki úgy érzi, hogy majd, ha ebben vagy abban megváltozik a párja, akkor jó lesz! Ha így, ahogy most van, nem tudod elfogadni Őt, ha csak változtatással vagy képes elképzelni a közös jövőt, akkor nem érdemes ilyen nagy döntést hozni! Természetesen a párok formálják egymást, és egy szerető kapcsolatban valóban fejlődik az ember, képes elhagyni rossz szokásokat és  a párok értékrendje gyakran közelebb kerül egymáshoz idővel, de ennek alapja  a szeretetben gazdag, elfogadó kapcsolat. Ennek pedig, akadálya, ha a másik embert állandóan meg akarom változtatni. Képzeld el, hogy a párod összes hibája, egész életére megmarad, sőt idővel még néha fokozódik is! Képzeld el, hogy születik néhány gyermeked, aki pontosan olyan lesz, mint Ő! Ha úgy érzed, így is boldog lennél, akkor meg van az érzelmi alapod egy boldog házassághoz!

7. Munkamegosztás Kinek mi a feladata? Bármilyen csapatban vagy munkahelyi teamben a legfontosabb a munkamegosztás tisztázása. A családban is nagyon fontos a munkamegosztás. Közös feladat vagy csak egyik félé a család eltartása vagy a gyermeknevelés? Ki kezeli a pénzt, ki melyik házimunkát végzi? Ezek az a dolgok határozzák meg egy család mindennapjait. Ha ezekben nem tudunk megegyezni, az a későbbiekben folyamatos elégedetlenséget szül mindkét fél részéről.

8. Szokások A vallási ünnepeken kívül is rengeteg ünnep van, meg kell beszélni, hogy az új család melyik ünnepet ünnepli és melyiket nem, de még fontosabb kérdés, hogy kinek mitől ünnep az ünnep! A napi ritmus összeegyeztetése is komoly munka, főleg ha az eredeti szokások nagyon különböznek. Ha már együtt lakik egy pár, akkor tudja, hogy miket kell még összeegyeztetniük. Akik az esküvő előtt nem élnek együtt, azok beszélgessenek ezekről a mindennapi dolgokról, hiszen hiába töltünk együtt akár 2 hetet, egy nyaraláson, az nagyon más, mint a mindennapok taposómalma.

9. Család  A házassággal egy új család jön létre, de a régi családok is megmaradnak. Mit kivel, hogyan fogunk ünnepelni? Hogyan képzeljük az eredeti családunkkal való kapcsolattartást? Sok meglepetés érhet minket, hiszen egy újonnan létrejött családban még nem letisztázottak ezek a szabályok, így gyakran mindkét fél saját családi szokásait tekinti evidensnek, ami feszültségekhez vezet. Az első és legnehezebb lépés, hogy a pár családdá alakuljon, ennek a folyamatnak az első lépcsője, hogy beszélgetnek arról, hogyan képzelik el magukat, mint családot.

10. Mit jelent a házasság? Ha két ember úgy házasodik össze, hogy más elképzelései vannak a házasságról, az olyan, mintha két különböző szerződés aláírásával szerződnének, amiből a mindenki csak a sajátját olvasta el. Valójában sosem lehet, hogy pontosan tudjuk "mire is szerződünk", hiszen mindenkinek vannak rejtett elvárásai is, de azért nagyon sokat tehetünk azért, hogy tudjuk, mit is vállalunk, ígérünk. A sok beszélgetés, közös álmodozás, a másik gondolatainak megismerése már a párkapcsolat alatt is intenzíven zajlik. Bizonyos témák, mint mondjuk a gyerek vagy a házasság, azonban tabunak számíthatnak, amíg a kapcsolat komollyá nem fordul. Az eljegyzés és az esküvő közötti idő általában elég arra, hogy az addig még szóba nem került kérdésekről beszéljünk. Igaz, ilyenkor már nagyon nehéz kilépni a kapcsolatból, de sokkal könnyebb, mint később elválni. A házasság nagy döntés, hiszen célja az egész életen át tartó együttműködés, ezért érdemes alaposan megfontolni, hiszen akkor működik jól, ha valóban elkötelezettek vagyunk, hogy egy életen át működtessük!


Palágyi Kata

forrás: http://www.parkapcsolatok.com/eskuvo.html

 

     
naptár
2018. Április
HKSCPSV
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
<<   >>
     
Számláló
Indulás: 2009-04-25
     
óra
     
szavazás
Hogy tetszik az oldal?

Szuper
Jó de lehetne jobb is
Elmegy
Nagyon rossz
Szavazás állása
Lezárt szavazások
     

Társszerkesztõket keresek a dakotajohnson.tk újranyitásához.Ha érdekel és szeretnél jelentkezni kattints a részletekért!    *****    Április 22. a Föld napja! Az ünnep alkalmából cifraszûrös juhászlegény vár benneteket a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Egy jégkorong-rajongó lelkészgyakornok lány blogja - ha van kedved, nézz be, szeretettel látlak :) Gréti    *****    Minden Kedves látogatómat szeretettel várom Asztrológia oldalamon, ahol az oktatás INGYENES, az elemzés BECSÜLET-KASSZÁS    *****    Ayang Avagy milye is a világ az én szememmel    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    BOOKISLAND -> A könyvek birodalma elvezet a képzeletünk világába! <- BOOKISLAND    *****    KUTYA VS MACSKA, MELYIK AZ OKOSABB? SZAVAZZ! FÉLSZ A ROBOTOKTÓL, VAGY SEM? MONDD EL! KUTYA VS MACSKA!KUTYA VS MACSKA!!!!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Online Gyermekáruház és bababolt Több ezer termékkel olcsón, országos kiszállítással!    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    Supernatural - Odaát - 13. Évad - Extrák - Infók - Érdekességek - Odaát - Supernatural - 13.ÉVad - Supernatural - Odaátv    *****    Készítsük el együtt a születési horoszkópodat, látogass el az oldalamra és nézd meg a részleteket. Szeretettel várlak!!!    *****    Adóbevallás 2018 ! 17SZJA - 1753any adónyilatkozat letöltés szja adóbevalláshoz    *****    Részletes személyiség és sors analízis, ajándék 3 év elõrejelzéssel,ingyenes konzultáció,ahol megbeszéljük a kérdéseid!    *****    BOOKISLAND -> A könyvek szigete, ahol ötletet kaphatsz egy jó könyvhöz <- BOOKISLAND    *****    Rendeld meg asztrológiai elemzésed,nagyon kedvezõ feltételekkel,találkozzunk az oldalamon és válassz a sok lehetõségbõl!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Adóbevallás 2018 sms, határidõ, nyomtatvány és tudnivalók itt