liliommenyasszonyiruha
liliommenyasszonyiruha
Menü
     
Itt szép ékszereket vásárolhatsz:)
     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
háttárzene
     
Esküvői ABC

Esküvői ABC

 

 

Alma: Szerelmi ajándék, eljegyzési kellék és lakodalmi dísz. A menyasszony ölébe is ejtik, hogy termékeny legyen.

Csokor dobás: A menyasszony az esküvői szertartás végén háttal áll az eladósorban lévő lányoknak és hátradobja a csokrát. Amelyik lány elkapja, az megy férjhez legközelebb.

Fátyol: A régi hiedelem szerint, a fátyol megvédte a mennyasszonyt a rontástól (szemmel veréstől).

Fehér menyasszonyi ruha: A fehér menyasszonyi ruha az ártatlanság, szűziesség és romlatlanság jelképe.

 

Harisnyakötő viselése/eldobása: A hiedelem szerint a menyasszonyi ruha szerencsét hoz. Ezzért a vendégek mepróbáltak hazavinni egy-egy darabot a ruhából. A menyasszonyt a harisnyakötője védte meg teljes ruhátlanságtól. Úgy mint a csokor, a harisnyakötő eldobása is a következő házasságot szimbolizálja, viszont ebben az esetben a férfiaknak kell versengeni a ruhadarabért.

Háztűznéző: A leány vagy legény házának, környezetének megnézése. A háztűznézőre akkor volt szükség, ha a legény anyagi viszonyai nem voltak ismertek a leányos család előtt.

Jegygyűrű: A jegygyűrű az elkötelezettség jelképe. Az eljegyzési gyűrűt a vőlegény ajándékozza a menyasszonynak. A jegygyűrű áltálaban egy egyköves egyszerű gyűrű amelyet a bal gyűrűsujjon kell viselni, majd az esküvő napján áthúzni a jobb kézre.

Jegyben járás: A „jegyben járás”, másnéven jegyesség nem más mint próbaidő, mely általában egy év szokott lenni. Régebben ezt az időt külön-külön élve töltötték a párok, hogy előkészítsék az esküvőt.

Kelengye: A kelengye a hozomány egy fajtája, amelyet elsősorban vászonneműk (ágytakarók, lepedők, kendők, abroszok, törülközők stb.) alkotnak, de a lakás díszítésére szolgáló tárgyak, bútorok, tükrök is tartozhatnak hozzá. Régen a kelengye adása kötelező volt, mely sokszor nagy anyagi terhet jelentett a lányos háznál.

Kisfiú a menyasszony ölében: A lakodalom alatt kisfiút ültetnek a menyasszony ölébe amely a termékenységen kívül a családnév továbbvitelét is jelképezi.

Lánykérés: A hagyomány szerint a vőlegény, vagy pedig az ő apja kéri meg a szülőktől - az örömapától a választott lány kezét. Régen ez jó alkalom volt a hozomány nagyságának a megbeszélésére. Manapság a vőféllyel mennek a menyasszonyért kikérni a lányos háztól.

Menyasszony átvitele a küszöbön: Az újdonsült férj ölben viszi át a menyasszonyt a közös lakás küszöbén. Ezzel becsapják a gonosz szellemeket, hogy csak egy személy lépett be a lakásba.

Menyasszonyi torta: Az édes élet és a termékenység szimbóluma. A tortát a pár közösen vágja fel és az első szeletet egy tányérból fogyasztja el, kifejezve, hogy minden jót megosztanak egymással.

Nászajándék: A meghívott vendégek az esküvő előtt vagy a megérkezésükkor ajándékot adnak az ifjú párnak.

Násznagy: A násznagy az a férfi aki a házasságkötés alkalmával mind a nő, mind a férfi részéről tanúként szerepel. Általában a keresztapát, nagybácsit vagy idősebb rokont kérnek fel erre a tisztre.

Nyoszolyólány: A nyoszolyólányok, más néven koszorúslányok a menyasszony barátnői, kísérői.

Rizsszórás/virágszórás: A rizs ill. virágszórás a termékenység szimbóluma. Az ifjú párt a templomból kijövet rizzsel vagy virágszirommal szórja meg a násznép, ezzel kívánva nekik bőséges gyermekáldást.

Vőfély: A hagyományok szerint a vőlegény barátja, aki a vőlegényt az eskütételhez kíséri. Napjainkban ő a lakodalom fő szervezője, irányítója.

 

Forrás: www.hazasodunk.hu

     
naptár
2017. Július
HKSCPSV
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
<<   >>
     
Számláló
Indulás: 2009-04-25
     
óra
     
szavazás
Hogy tetszik az oldal?

Szuper
Jó de lehetne jobb is
Elmegy
Nagyon rossz
Szavazás állása
Lezárt szavazások
     

Portálépítés és portáldíszítés kezdõknek és haladóknak! Rengetek leírás, JavaScriptek , CSS ,HTML kódok,Naptár,Design!    *****    INGYENES HOROSZKÓP ELEMZÉS, ASZTROLÓGIA OKTATÁS! CSAK REGISZTRÁLNOD KELL!    *****    Re-Startoltunk! Egy SZEREPJÁTÉK, amelybe bármikor becsatlakozhatsz! Légy te is H&#245;s! H&#245;sregék RPG    *****    Erdõszéli tudósítónk jelenti: Marculábi cica éjszakai felfedezõútra indult! Gyertek ti is! Részletek a Mesetárban!    *****    Születési horoszkóp 1000 Ft. 3 év elõrejelzés 1000 Ft. Párkapcsolati elemzés 1000 Ft. Óriási nyári akció csak nálam!!!    *****    Lore rajzai &#9830;Lore rajzai &#9830;Lore rajzai &#9830;Lore rajzai &#9830;Lore rajzai &#9830;Lore rajzai &#9830;Lore rajzai &#9830;Lore rajzai &#9830;Lore rajzai &#9830;Lor    *****    Bûbájos boszorkák - Charmed - Extrák - Érdekességek - Cikkek - Interjúk - Bûbájos boszorkák - Charmed - Charmed -Játékok    *****    Re-Startoltunk! Egy SZEREPJÁTÉK, amelybe bármikor becsatlakozhatsz! Légy te is Hõs! Hõsregék RPG    *****    Filmek itt!    *****    Ha szeretsz filmet nézni klikk ide! Klikk klikk    *****    "Revealing the truth is like setting a match on fire. It can bring light or set your world on fire." | PROJECT D.C.    *****    Megújult külsõvel vár Magyarország egyetlen Olicity rajongói lapja! Mindennap friss hírek a sorozatról és a párosról!    *****    Készítsd el saját horoszkópod ingyen,csak kattints!Fantasztikus akciók a fõoldalon,ezt nem szabad kihagyni! Látogas meg!    *****    BLOG, STORYK, KRITIKÁK, BESZÁMOLÓK, KEDVENCEK, DIVAT, SZÉPSÉGÁPOLÁS, LAKBERENDEZÉS, MINDEN AMI EGY BLOGRA KELL!    *****    Nyári akció,minden horoszkóp megrendelés 1000 Ft. Rendelj most szeretteidnek ajándék horoszkópot.Várlak az oldalamon!    *****    Gréti. 23. ExmisszusGyakornok. Jégkorong. Ottawa Senators. Jean-GabrielPageau. ErikKarlsson. Írás. Olvasás. Blog. (:    *****    Azt mondják, hogy amikor egy fõnix meghal, a hamvaiból egy sokkal szebb, sokkal erõsebb madár születik&#8230;    *****    Fantasztikus nyári akció,minden horoszkóp megrendelés 1000 Ft. Rendelj most szeretteidnek ajándékot.Várlak az oldalamon!    *****    "Revealing the truth is like setting a match on fire. It can bring light or set your world on fire." | PROJECT D.C.    *****    #forpony#forpony #forpony #forpony #forpony #forpony #forpony #forpony #forpony #forpony